30
NOV
2012

Husk å rense slukene dine

Tette sluk og vann på avveier kan forårsake stor skade både i leiligheten og på bygget ellers. Mange tenker ikke over viktigheten av å holde sluk og avløp åpne. Som regel tilkalles rørlegger når det er full stopp og vannet ikke renner som det skal. Et jevnlig vedlikehold og ettersyn vil spare både eier/beboer og borettslaget for mye frustrasjon og unødvendige utgifter.

Husk at det er mange sluk å passe på.
Sluk og avløpsrør forbindes kanskje først og fremst med kjøkkenet og badet. På badet er hovedproblemet sluk som er tette. Da vil vannet kunne stå i gulvet og gjøre skade nedover og naboen under får fuktflekker i tak og vegger.

Avløp på kjøkkenet er mest utsatt.
Tette avløpsrør på kjøkkenet utgjør nok den største utfordringen i dag, og det skyldes nok først og fremst at mange flere bruker mer olje og fett i matlagingen enn tidligere, og at dette helles ned i avløpsrørene. Til slutt vil fettet stivne i røret og du får en blokkering.

Sluk på bad
Sluk på bad bør rengjøres jevnlig for hår og annet som kan føre til blokkering over tid. Sluket bør derfor renses en gang hver tredje måned.